Hypotheek levensverzekering

Je krijgt vaak met een levensverzekering te maken op het moment dat je een hypotheek afsluit. Het is echter goed om te weten wat je rechten en plichten zijn, voordat je een levensverzekering gaat aanvragen. Als er bijvoorbeeld een medisch onderzoek gevraagd en wat mag de verzekeraar bijvoorbeeld vragen? Niet onbelangrijk; wat kun je doen als je het niet met de beslissing van de verzekeraar eens bent?

Afsluiten met gezondheidsproblemen
Bij het kopen van een woning zijn er bepaalde personen die door hun handicap of gezondheid hinder kunnen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan personen met chronische ziekte, personen met een medisch verleden, personen met ernstig overgewicht of personen met een handicap. Deze personen moeten bij het kopen van een woning rekening houden met een aantal zaken.

Omdat het afsluiten van een levensverzekering minder makkelijk gaat, lukt het wellicht niet om een standaardhypotheek af te sluiten. Daarnaast kan het tevens zijn, dat vanwege de handicap, de woning aangepast moet worden. Vereniging Eigen Huis heeft samen met het Breed platform een brochure uitgegeven, waarin zij aangeven op wiedere momenten in het koopproces gezondheidsproblemen een rol kunnen spelen.

Scroll naar top