Hypotheek verzekeren

Normaal gesproken sluit u een hypotheek af voor een langere periode, namelijk voor 20 of voor 30 jaar. In deze tijd kunnen er altijd zaken gebeuren waardoor de kans bestaat dat uw jaarinkomen daalt. Denk bijvoorbeeld aan het verliezen van uw baan, of de mogelijkheid op arbeidsongeschiktheid. Het kan hierdoor een stuk lastiger worden om de kosten van uw hypotheek te afdragen. U kunt zich tegen dit type risico’s indekken. Voor het risico dat u overlijdt moet u zich tevens vaak verzekeren. Het is van belang dat u op de volgende punten let als u dit met de hypotheekadviseur bespreekt:

Verzekeren hoeft niet bij dezelfde partij
Houdt in uw achterhoofd dat u zich niet perse hoeft te verzekeren bij dezelfde partij als waar u de hypotheek afsluit. Tevens hier kunt u weer verschillende verstrekkers voor vergelijken. Via het internet kunt u vele verstrekkers vinden die een verzekering voor een hypotheek aanbieden.

U kunt achteruit gaan in inkomsten
Vraag aan de hypotheekadviseur of deze wil uitrekenen wat er gebeurt als uw jaarinkomen of dat van uw partner plotseling komt te vervallen. U weet dan exact welk risico u loopt.

Voorkom dubbel verzekerd zijn
Kijk goed naar wiedere verzekeringen u al heeft. Op deze manier voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent tegen bijvoorbeeld: overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid. Mocht u hier al een verzekering voor hebben, dan is het van belang dat u deze papieren meeneemt naar uw gesprek met uw adviseur.

Maak een doordachte keuze tussen kosten en risico
Maak daarnaast een afweging tussen het geld dat u voor de verzekering moet afdragen en het risico dat u wilt nemen mocht een jaarinkomen wegvallen of mocht u de maandlasten niet meer kunnen afdragen. Mocht u de beschikking hebben over een vermogen of over een pensioen, dan is het risico dat u in de problemen komt, als uw jaarinkomen daalt, stukken kleiner. Neem hier tevens informatie van mee naar het gesprek.

Scroll naar top