Hypotheekadviseur

Je vraagt een hypotheekofferte aan bij een bemiddelaar in hypotheken of bij een verstrekker. Normaliter zijn hypotheekbemiddelaars zelfstandig ondernemers die over afgesloten hypotheken en verzekeringen geen provisie ontvangen. De verdiensten worden dan door jou betaald. Je kunt afspreken om op basis van een uurtarief advies te krijgen.

Erkend hypotheekadviseur
In tegenstelling tot het Keurmerk Financiële Dienstverlening is dit certificaat wel persoonsgebonden. Een hypotheekadviseur moet voldoen aan de gestelde opleidingseisen om Erkend Hypotheekadviseur te worden. Daarnaast moet de adviseur kunnen aantonen minimaal één jaar werkzaam te zijn als hypotheekadviseur. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs.

Keurmerk financiële dienstverlening
Het keurmerk Financiële Dienstverlening is een vervanging van het Keurmerk Hypotheekbemiddeling dat in het jaar 1998 tot stand is gekomen. Deze verandering komt door de invoering van de Wet Financiële Dienstverlening. Het keurmerk is niet gebonden aan een hypotheekadviseur maar aan een kantoor. Omdat een keurmerkkantoor beter moet presteren dan de wet verplicht stelt geeft het je meer zekerheid over de kwaliteit van het advies. Je herkent een bemiddelaar met keurmerk aan het logo. Bovendien kun je op www.kfdkeurmerk zien wiedere bemiddelaar bij jou in de buurt het keurmerk heeft.

Scroll naar top