Lenen voor een huis

Lenen voor een huis – ook wel hypothecaire lening, woonlening of bouwlening genaamd – is populair. Hoe kan het ook anders? Het laatste decennium is de prijs van vastgoed enorm gestegen. De kans dat u per direct een grote som geld van uw spaarrekening kan afhalen om een woning aan te kopen, is klein.

Hoeveel lenen
Het beste is natuurlijk om niet te lenen. Krediet is duur. Echter, om vastgoed aan te kopen is het veelal noodzakelijk om toch een aardige som te lenen. In vele gevallen is het mogelijk om 110% van de aankoopsom van het huis te lenen. Dit om tal van andere kosten ook te kunnen financieren. U doet er goed aan om eerst eens te informeren bij ouders. Misschien kunt u door lenen zonder kosten. Ook langer sparen is een oplossing om de kosten te drukken. Op de vraag: ‘hoeveel kan ik lenen?’ bestaat er geen eenduidig antwoord. Alles hangt af van veel externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan uw inkomen, uw arbeidsverleden, inkomen van de partner en dergelijke. Ook is het belangrijk dat u geen schulden hebt, of niet te veel. Geld lenen zonder BKR toetsing is nu eenmaal niet mogelijk en uw schulden worden gecontroleerd.

Goedkoopste lening
Een goedkope hypothecaire lening bestaat niet. Als kredietnemer hebt u steeds tot doel om de goedkoopste lening te vinden. De kredietverstrekker heeft andere doelstellingen. Deze willen namelijk winst maken. Om de goedkoopste aanbieder van woonkrediet te vinden doet u er goed aan om meerdere offertes te vergelijken. Vraag deze aan online. Voer ook simulaties door. Na het vergelijken van meerdere offertes krijgt u al een mooi beeld van de kredietmarkt.

Scroll naar top