Maximale hypotheek

Als u wilt weten wat uw maximale hypotheek is dan kunt u het op het internet berekenen maar ook door een hypotheekadviseur. Het meest nauwkeurig is natuurlijk de berekening van de adviseur. Deze kan immers rekening houden met uw persoonlijke financiele situatie. De adviseur zal de maximale hypotheek uitrekenen aan de hand van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Hierdoor weet u wat u verantwoord maximaal kunt lenen.

Hoe wordt de maximale hypotheek berekend?
De maximale hypotheek is voornamelijk afhankelijk van uw bruto jaarinkomen en het rentepercentage. Er wordt echter ook rekening gehouden met andere vaste lasten. Als u bijvoorbeeld een consumptieve lening hebt dan wordt dit meegenomen in de berekening van de maximale hypotheek. Doordat uw besteedbare inkomen hierdoor lager ligt kunt u minder lenen voor een hypotheek. Bij een hypotheekberekening is het mogelijk om uw eigen inkomen en die van uw partner samen te voegen zodat uw maximale hypotheek hoger is.

Wat is een schatting van mijn maximale hypotheek?
U kunt meestal een schatting maken van wat u maximaal kunt lenen maar dit is slechts een indicatie. Als u van uw bruto jaarinkomen uitgaat dan kunt u dit vermenigvuldigen met 4. De uitkomst is een schatting van uw maximale hypotheek. Het is echter mogelijk dat u minder kunt lenen, maar soms kan de maximale hypotheek oplopen tot vijf keer het bruto jaarinkomen. Wilt u het toch zeker weten? Schakel dan de hulp in van een hypotheekadviseur.

Scroll naar top