Rente vastzetten

Wanneer u ervoor kiest om de hypotheekrente kort vast te zetten, bijvoorbeeld voor 5 jaar, dan maakt u na vijf jaar opnieuw een keuze hoelang u de hypotheekrente wilt vast zetten. Mocht de hypotheekrente op dat moment hoger zijn dan eerder het geval was, dan zullen uw maandlasten omhoog gaan. als de hypotheekrente op dat moment lager is, werkt dat uiteraard in uw voordeel aangezien uw maandlasten dan omlaag zullen gaan. Als de marktrente hoog is, is een korte rentevastperiode dus vooral voordelig.

Hoogte van de hypotheekrente
Vergelijk altijd de hypotheekrente en de kosten van verschillende verstrekkers. Bij de ene aanbieder zult u namelijk meer hypotheekrente afdragen dan bij de overige aanbieder, maar zijn de kosten wel weer lager. Het is om deze reden belangrijk dat u altijd langsgaat bij diverse verstrekkers.
Let echter wel goed op, het kan namelijk zijn dat u meer hypotheekrente moet afdragen dan personen die voor het eerst een hypotheek afsluiten bij dezelfde bemiddelaar of aanbieder. Dit noemt met het continuatietarief of de hypotheekrenteopslag. In dit geval is het aan te raden om te kijken of over sluiten misschien voordeliger is dan de hypotheek bij dezelfde aanbieder af te sluiten.

Scroll naar top