Rentevastperiode

Bij het afsluiten van een hypotheek kun je uit een variabele hypotheekrente of vaste hypotheekrente kiezen. Het is bijvoorbeeld tevens mogelijk om voor een deel van de hypotheek voor beide te kiezen, maar je kunt de gehele hypotheek tevens op een variabele of vaste hypotheekrente zetten.

Variabele hypotheekrente
De hypotheekrente voor de hypotheek is bij een variabele hypotheekrente afhankelijk van de ontwikkelingen op de geldmarkt. Omdat de hypotheekrente in de markt vaak stijgt of daalt, neem je met een variabele hypotheekrente meer risico. Als de hypotheekrente gaat dalen of als de hypotheekrente gelijk blijft, is het aan te raden om voor een korte rentevaste periode, oftewel een variabele hypotheekrente te kiezen.

Vaste hypotheekrente
Bij een vaste hypotheekrente kies je ervoor om het hypotheekrentepercentage voor een bepaalde periode vast te zetten, bijvoorbeeld voor een lengte van 25 jaar. Als de hypotheekrente gaat stijgen is het aan te raden om voor een langere rentevaste periode te kiezen, je hebt dan namelijk meer zekerheid.

Scroll naar top