Woning kopen

U kunt zonder tussenkomst van een makelaar op zoek gaan naar een woning. Op het internet worden veel woningen aangeboden met vaak een uitgebreide beschrijving en foto galerij. Hiernaast kunt u op zoek gaan naar woningen die geveild worden. Dit kunt u meestal in de krant lezen maar tegen woordig worden ook woning online geveild.

Via internet zoeken
U kunt via het internet eenvoudig en snel zoeken naar een woning. Het is tegenwoordig het meest gebruikte medium in de orientatiefase van de aankoop van een woning. Er zijn websites die een uitgebreid woningaanbod hebben waar u in kunt zoeken. U kunt zoeken binnen een straal vanaf een woonplaats en in prijsklasse. Als aanvulling op een omschrijving van de woning zijn er meestal foto’s bijgevoegd zodat u een indruk kunt krijgen van de woning. Enkele bekende websites die woning tentoonstellen op het internet zijn www.funda.nl en www.jaap.nl

Kopen via een veiling
Het is tegenwoordig steeds populairder om een woning te kopen via een veiling. Vooral in deze tijd kan het voordelig zijn om een woning te kopen via een veiling. Er zijn steeds meer gedwongen verkopen die worden verkocht voor onder de vraagprijs. Een huis kopen via een veiling is echter toch wel wat anders dan een huis kopen op de normale manier.

Als op een veiling uw bod wordt geaccepteert bent u meteen eigenaar en niet zoals normaal pas als het schriftelijk is bevestigd. Op een veiling geldt er ook geen bedenktijd. U moet ook zeker weten dat u het kunt betalen omdat u er direct aan vastzit zonder ontbindende voorwaarden. Het probleem ismeestal de verborgen gebreken. Als er bepaalde voorwaarden gesteld aan de veiling dan wordt dit vooraf gecommuniceerd.

Kopen via een online veiling
Als u een woning via een online veiling wilt kopen dan gelden er meestal andere voorwaarden dan bij een normale veiling. Het is mogelijk om bedenktijd af te spreken bij een online veiling of een financieringsbehoud. Voordat u gaat bieden op de woning kunt u deze bezichtigen. Als u besluit de woning te willen kopen dan kunt u meedoen aan de veiling die via het internet plaatsvind.

Scroll naar top