Woning bezichtigen

Als u een woning gaat bekijken dan moet u goed voorbereid zijn. Waar moet u op letten en wat is belangrijk om te weten van de woning? Een goede voorbereiding is het halve werk. Een woning bezichtigen draait er vooral om om zoveel mogelijk te weten te komen over de woning. Het is niet onverstandig om een meetlint mee te nemen om ruimtes op te meten. Dit is vooral belangrijk als u uw gehele inboedel wilt meenemen. Kijk niet alleen naar de minpunten van de woning maar ook naar de pluspunten.

Waar moet ik op letten in de woning?
Ten eerste is het belangrijk dat u alle ruimtes van de woning bezoekt, van de zolder tot aan de kelder. Zo krijg een goed beeld van de ruimte in de woning. De indeling van de woning is ook belangrijk om goed naar de te kijken. Past de indeling bij wat u in gedachten hebt en is het makkelijk om aanpassingen te maken?

Hiernaast moet u kijken naar vochtplekken en scheuren. Deze problemen zijn meestal niet makkelijk op te lossen. Als u er pas achteraf achter komt dan hebt u geen rekening gehouden met deze extra kosten om het te laten maken. Maak ook foto’s in de woning zodat u niet alles hoeft te onthouden. U kunt later thuis deze foto’s weer bekijken als u iets niet meer goed herinnerd.

De omgeving van de woning
Als u interesse hebt in een woning en deze ziet er van binnen goed uit dan moet u de omgeving van de woning bekijken. Zijn er winkels in de buurt van de woning of een school voor de kinderen? Hoe is het gesteld met de parkeergelegenheid in de buurt van de woning? Dit zijn zaken die u moet onderzoeken als u een woning hebt bezichtigd.

De tuin van de woning en de toegang tot de tuin en schuur is ook van belang. Is de tuin goed onderhouden? Ligt de woning met de tuin op het zuiden of het noorden? Hoe wordt de buurt beoordeeld door anderen? De omgeving kan op het eerste gezicht goed lijken maar u weet dan misschien niet dat er veel overlast is van jongeren in de buurt van de woning. Vraag daarom aand bewoners van de wijk hoe zij de levensomstandigheden in de buurt beoordelen.

Scroll naar top