Woning zoeken

U koopt natuurlijk het liefst de woning van uw dromen. Als het echter de eerste keer is dat u een woning koopt dan is dat nog niet zo makkelijk als u denkt. Als starters hebt u meestal niet het budget waar een droomhuis van gekocht kan worden. Het geld is er dan simpelweg niet voor zo’n grote investering. Als koper hebt u bepaalde verwachtingen van de aankoop van een huis. Het huis heeft kenmerken waar u vanuit gaat dat u daar van kunt genieten.

Locatie
Het is belangrijk dat u weet waar u wilt wonen, in welke wijk, maar ook waar u niet wilt wonen. Doe van tevoren onderzoek over de wijken van een stad waar u wilt wonen. Hiernaast moet u weten of u een eengezinswoning wil, een appartement of een vrijstaand huis met grond. Zodra u weet wat u wil dan kunt u gerichter een woning zoeken. Als u helemaal geen idee hebt dan is het verstandig om met de fiets locaties in een stad te gaan bekijken. U krijgt dan een feeling van hoe de levendigheid in de wijk is en of u dat wat lijkt.

Wensen en eisen
Zorg dat u een goed beeld hebt van uw wensen en eisen zijn aan een woning. Zet deze op papier en overleg het met uw partner. Samen moet u het over deze eisen eens zijn. Loop het een keer extra na zodat u niet wat vergeet. Als u er achteraf achter komt dat u wat mist in een woning die u net hebt gekocht dat is het te laat. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Vergelijken
Als u op het internet zoekt dan kunt u woning in een wijk of prijscategorie vergelijken. Houdt uw wensen en eisen bij de hand om te kijken welke woningen aan de meeste eisen voldoen. Het uiterlijk van een woning is natuurlijk belangrijk maar zaken als het aantal slaapkamers en ruimtes in een woning zijn ook van belang. Bekijk de foto’s van de woning en kijk naar zaken die u wel en niet aanstaan. Tel de plus en minpunten van de woningen op en maak vervolgens een afspraak voor een bezichtiging.

Scroll naar top