Hypotheek afsluiten met studieschuld?

Als u hebt gestudeerd dan is het niet vreemd dat u een studieschuld hebt opgebouwd. Studeren kost nu eenmaal geld en als student is het niet makkelijk om dit zonder een lening van de ib-groep te betalen. Een groot deel van de afgestudeerden verlaat de school dan ook niet met alleen een diploma maar ook met een studieschuld. Als u na uw studie een baan hebt gevonden en huis wilt kopen dan vraagt u zich af op u wel een hypotheek kunt krijgen met een studieschuld.

Notering bij het BKR
Als u normaal gesproken een lening afsluit dan wordt dit genoteerd bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Bij het afsluiten van een hypotheek kijkt de geldverstrekker naar deze notering. Een studieschuld onderscheidt zich van normale leningen doordat het niet wordt genoteerd bij het BKR. Hierdoor hebt u geen BKR notering wanneer u een studieschuld hebt.

Hoogte studieschuld
Het kan zijn dat u een hoge studieschuld hebt opgebouwd door de studie die u hebt gevolgd. Als u dan een hypotheek wilt afsluiten dan moet u een heel goed inkomen hebben om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Als u een relatief normale studieschuld hebt dan is het gewoon mogelijk om een hypotheek te nemen. De bank houdt er echter wel rekening mee met de maximale hypotheek berekening. Doordat u al een schuld hebt die u moet aflossen kunt u minder besteden iedere maand. Als u zeker wilt weten of u een hypotheek kunt krijgen met een studieschuld neem dan contact op met een hypotheekadviseur.

Scroll naar top